στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • Βρες τη χαμένη σου φόρμα μετά τις διακοπές σε 8 βήματα

  Βρες τη χαμένη σου φόρμα μετά τις διακοπές σε 8 βήματα

  Το καλοκαίρι άφησε πίσω του όμορφες αναμνήσεις, ωραίες εικόνες αλλά και τη φυσική μας κατάσταση, που με αρκετή προσπάθεια είχαμε αποκτήσει. Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου που δύσκολα συνδυάζεται με το κλειστό περιβάλλον του γυμναστηρίου.

  Το πρόβλημα που εμφανίζεται μετά τη διακοπή της προπόνησης είναι προσωρινό αφού εύκολα μπορούμε να επανέλθουμε στην αρχική μας κατάσταση. Το φάρμακο στην περίπτωση μας είναι το πρόγραμμα προσαρμογής.

  Τα παρακάτω οκτώ βήματα αποτελούν τον ασφαλέστερο αλλά και αποτελεσματικότερο τρόπο ανάκτησης της αρχικής μας φόρμας.

  Βήμα πρώτο
  Οι πρώτες τρεις προπονήσεις δεν είναι απαραίτητο να περιέχουν βάρη, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στη φυσική μας κατάσταση. Περιορίστε το πρόγραμμα σας σε αερόβιες δραστηριότητες ακολουθώντας τον κανόνα ήπια ένταση, μακρά διάρκεια.

  Βήμα δεύτερο
  Το πρόγραμμα προσαρμογής μας μεταφέρει σταδιακά στην αρχική μας κατάσταση χωρίς καμία υπερπροσπάθεια ή υπερβολή. Η δυσκολία αυξάνεται μεθοδικά ακολουθώντας το ρυθμό προόδου του σώματος. Προσοχή, η βίαιη προσαρμογή δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο από ένα καλό τραυματισμό.

  Βήμα τρίτο
  Οι πρώτες προπονήσεις με αντίσταση (βάρη) θα πρέπει να είναι κυκλικές. Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η σταδιακή επανάκαμψη και όχι η βελτίωση των επί μέρους σημείων. Η κυκλική προπόνηση θα ενεργοποιήσει ολόκληρο το σώμα χωρίς να υπερφορτίσει συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

  Βήμα τέταρτο
  Τα διαλείμματα μεταξύ τωνset είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά. Δεν φοβόμαστε να διακόψουμε την δραστηριότητα για όσο χρόνο χρειαστεί. Η φυσική μας κατάσταση δεν βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο και ο αυξημένος χρόνος διαλείμματος ωφελεί στην ανάκαμψη μετά από κάθε δύσκολη προσπάθεια.

  Βήμα πέμπτο
  Καταναλώνουμε άφθονα υγρά. Η έντονη εφίδρωση των πρώτων προπονήσεων απαιτεί υψηλή ενυδάτωση εάν δεν θέλουμε η προσπάθεια μας να διακοπεί πρόωρα. Πίνουμε νερό ή ισοτονικό ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας και αρκετά υγρά μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

  Βήμα έκτο
  Εκτελούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατάσεων. Οι μύες έχουν χάσει ένα μέρος της ελαστικότητας τους και οι διατάσεις αποτελούν το φάρμακο. Μη βιαστείτε να τραβήξετε τους μύες στα όρια τους, η κλιμάκωση της δυσκολίας θα εφαρμοστεί και στο πρόγραμμα των διατάσεων.

  Βήμα έβδομο
  Πλήρη αποκατάσταση μετά από κάθε προπόνηση. Η κούραση που νιώθουμε μετά την προσπάθεια μας είναι εντονότερη αυτή τη περίοδο αφού το σώμα έχει χάσει μεγάλο μέρος των δυνάμεων του. Η περίοδος αποκατάστασης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από σαράντα οχτώ ώρες.

  Βήμα όγδοο
  Πλήρης και ισορροπημένη διατροφή. Η περίοδος προσαρμογής έχει αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν εάν δεν υπάρχει το αντίστοιχο καύσιμο. Εάν δεν συνηθίζετε να προσέχετε τι τρώτε ίσως είναι ιδανική περίοδος για να το ξανασκεφτείτε.


  Στο Athletico Fitness Club θα σας  βοηθήσουμε με το  κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής , να επανέλθετε γρήγορα  από τις διακοπές σας , να  χάσετε γρήγορα τα κιλά  που πήρατε και βελτιώσετε  τη φυσική σας κατάσταση. Εάν δεν είστε μέλος του γυμναστηρίου μας είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς . Μαζί θα φτάσουμε τους στόχους σας .

  Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2431028284 και κλείστε ραντεβού με τον υπεύθυνο γυμναστή.

  Ίσως μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την άσκηση την αμέσως επόμενη ημέρα  της επιστροφής σας . Νιώθετε κουρασμένοι κι έχετε πολλά πράγματα να κάνετε μετά  την επιστροφή.  Η μια μέρα φέρνει την άλλη και χωρίς να το καταλάβετε έχει περάσει μία εβδομάδα ακόμα χωρίς να γυμναστείτε. Ξεκινήσετε να γυμνάζεστε αμέσως . Θα νιώσετε λίγο σκουριασμένοι στην αρχή αλλά μη ξεχνάτε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τόσο πιο γρήγορα θα μπείτε στην ρουτίνα σας.

  http://www.oneman.gr/

  myoxygen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης