στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • 07Ιούλ
  0 Σχόλια
  Γυναικείο μπούστο……

  Γυναικείο μπούστο……

  Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα βάρη δεν θα συσφίξουν, ούτε θα μικρύνουν και ούτε θα μεγαλώσουν το στήθος σας ακόμα και αν φτάσετε να σηκώνετε 140 κιλά στις πιέσεις πάγκου! Το γυναικείο στήθος αποτελείται από λιπώδης ιστό και όχι μύες έτσι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το μέγεθος πέρα από κάποια πλαστική εγχείρηση είναι να βάλετε κιλά και συγκεκριμένα λίπος!

  Μην απογοητεύεστε τελείως όμως, γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι για να τονώσετε το μπούστο σας.

  Πως θα τονώσετε το μπούστο σας
  Εκγύμναση θωρακικών. Η εκγύμναση των θωρακικών σας μυών μπορεί να μην σφίξει παραπάνω το στήθος αυτό καθαυτό, όμως η υπερτροφία αυτών των μυών όμως θα κάνει το στήθος σας να προεξέχει πιο πολύ.
  Ασκήσεις για πλάτη. Μια κυφωτική στάση (καμπούρα) με πρόσθια κλήση των ώμων η οποία πολλές φορές προκαλείται από ένα μεγάλο στήθος λόγω του μεγάλου φορτίου που τείνει το σώμα σας μπροστά και επίσης από την κακή στάση ή την υπέρμετρη εκγύμναση αποκλειστικά των θωρακικών κάνει το στήθος να δείχνει μικρότερο και λιγότερα στητό, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα σε περιοχές όπως τη μέση και την αυχενική μοίρα. Δυναμώνοντας την πλάτη και διορθώνοντας την στάση του σώματός σας θα ανυψώσετε το στήθος σας, χαρίζοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στην εμφάνιση σας.

  Προτεινόμενες ασκήσεις για πλάτη
  1. Έλξεις τροχαλίας. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 8 επαναλήψεων με ένα λεπτό διάλειμμα.
  2. Κωπηλατική τροχαλίας με λαβή στο άνοιγμα των ώμων. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ, 8 επαναλήψεις και ένα λεπτό διάλλειμα.
  Δυναμώνοντας τον πλατύ ραχιαίο παράλληλα με την μεσαία μοίρα του τραπεζοειδή κάνοντας αυτές τις δύο ασκήσεις θα ανοίξει το στήθος σας τραβώντας παράλληλα τους ώμους σας πίσω!

  Προτεινόμενες ασκήσεις για θωρακικούς
  1. Πιέσεις πάγκου ή κάμψεις (στα γόνατα αν δεν μπορείτε κανονικές). Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 8 επαναλήψεων και ένα λεπτό διάλειμμα.
  2. Εκτάσεις τροχαλίας σε επικλινή πάγκο. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 10 επαναλήψεων και ένα λεπτό διάλειμμα.

  Τέλος
  Ενσωματώστε αυτές τις τέσσερις ασκήσεις στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα προσπαθώντας παράλληλα:

  • Διορθώσετε την στάση του σώματος σας σε καθημερινές δραστηριότητες, αποφεύγοντας να καμπουριάζετε όταν κάθεστε στο γραφείο ή όταν περπατάτε έξω στον δρόμο.
  • Και κάνοντας πολλές διατάσεις που να ανοίγουν το στήθος. Μια κυφωτική στάση μακροπρόθεσμα μικραίνει τους θωρακικούς μύες κάνοντας τους τονικούς και προκαλώντας την πρόσθια κλήση των ώμων που προαναφέραμε με αποτέλεσμα το στήθος σας να δείχνει μικρότερο.

  http://www.ensomati.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης