στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • 30Ιούν
  0 Σχόλια
  Έντονη αερόβια προπόνηση……

  Έντονη αερόβια προπόνηση……

  Οι ασκήσεις cardio (αερόβιες ή καρδιαγγειακές) είναι όλες αυτές οι δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την καρδιά, τους πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιοναπνευστικό σου σύστημα ενώ ταυτόχρονα σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Ας δούμε 6 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την cardio προπόνησή σου πιο έντονη και να δεις πολύ πιο γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα:

  1. Υιοθέτησε τα λεγόμενα sprinting intervals (διαλειμματική προπόνηση sprint): Η εναλλαγή διαστημάτων πολύ έντονης προσπάθειας με διαλείμματα ενεργητικής ανάπαυσης, δηλαδή πολύ πιο ήπιας και χαλαρής προσπάθειας, θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες, να αποκτήσεις αντοχή, να γίνεις πιο γρήγορος και δυνατός. Το συγκεκριμένο είδος άσκησης είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.

  2. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου: Τα περισσότερα είδη cardio προπόνησης έχουν να κάνουν με τα πόδια, όποτε όμως η άσκηση σου το επιτρέπει καλό θα είναι να χρησιμοποιείς και τα χέρια σου (διάδρομος, aerobic, Zumba κ.α.).

  3. Αύξησε τη διάρκεια της προπόνησής σου: Αν ο συνήθης χρόνος της αερόβιας προπόνησής σου διαρκεί περίπου 30’-45’, βάλε τα δυνατά σου να αντέξεις λίγο περισσότερο. Έστω και 5’ λεπτά είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά.

  4. Δυνάμωσε ταυτόχρονα τους μύες σου: Μπορεί ο βασικός στόχος να είναι το κάψιμο θερμίδων, μπορείς ωστόσο να αξιοποιείς τον χρόνο της αερόβιας άσκησης για να δυναμώνεις τους μύες σου (π.χ. βάζοντας κλίση στο διάδρομο ή μεγαλύτερη αντίσταση στο ποδήλατο).

  5. Κάνε περισσότερα από δυο διαφορετικά είδη cardio τη βδομάδα: Αν θέλεις να αποκτήσεις αντοχή και δύναμη σε όλο σου το σώμα, είναι πολύ σημαντικό να μην επαναλαμβάνεις την ίδια άσκηση κάθε φορά (π.χ. μόνο ποδήλατο). Για καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασε να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου δύο ή και τρία διαφορετικά είδη αερόβιας άσκησης τη βδομάδα.

  6. Δυσκόλεψε την προπόνησή σου: Πέρα από την προσθήκη κλίσης στο διάδρομο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δυσκολέψεις την cardio προπόνηση σου. Για παράδειγμα δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο σε πιο όρθια θέση και μην ξεχνάς ότι ακόμα και στη γυμναστική μπορείς να είσαι δημιουργικός (πάντα φυσικά με προσοχή και με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού). Να θυμάσαι ότι η διάρκεια της προπόνησής σου είναι μικρή γι’αυτό και πρέπει να τα δίνεις όλα…

  http://inshape.com.cy/

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης