στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • Θέλετε μια τρελή προπόνηση για κάψιμο λίπους; Enter Tabata!

  Θέλετε μια τρελή προπόνηση για κάψιμο λίπους; Enter Tabata!

  Μάθαμε τι εστί HIIT (διαλειμματική αερόβια υψηλής έντασης). Πάμε να δούμε τώρα τι εστί Tabata και τι μπορεί να κάνει για εσάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν είστε από αυτούς που επιζητούν μια ακραία αλλά άκρως ικανοποιητική προπόνηση ή βαρεθήκατε την ρουτίνα ή κουραστήκατε να τρέχετε στο διάδρομο για να κάψετε λίπος ίσως εδώ να βρείτε τη λύση.

  Η Tabata είναι μια τεχνική προπόνησης υψηλής έντασης που έχει αποκτήσει μια πολύ μεγάλη βάση υποστηρικτών στον κόσμο. Ας κοιτάξουμε μερικά από τα βασικά στπιχεία της προπόνησης Tabata για να δείτε κι εσείς αν είναι κάτι που μπορεί να θέλετε ή αξίζει να ενσωματώσετε στο δικό σας πρόγραμμα.

  Η προπόνηση
  Η μέθοδος είναι απλή. «Χτυπήστε» ολόκληρο το σώμα σας, χρησιμοποιώντας μηχανήματα  τύπου Hammer (μηχανήματα που αντί για τροχαλίες με πλάκες και πύρους, φορτώνουν κανονικά βάρη σαν αυτά που φορτώνετε στις μπάρες) ή αν αισθάνεστε πιο… hardcore χρησιμοποιήστε απλά ελεύθερα βάρη (αν και δεν συνιστάται σε αρχάριους). Ξεκινήστε με 20 δευτερόλεπτα πολύ υψηλής έντασης άσκηση με όσες επαναλήψεις χωράνε σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Το φορτίο είναι δικό σας θέμα! Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για 20 δευτερόλεπτα και πηγαίνετε στο επόμενο μηχάνημα. Κάντε μια γύρα από 8 διαφορετικά μηχανήματα και γυμνάστε όσες περισσότερες μυϊκές ομάδες μπορείτε μέχρι να έχετε ολοκληρώσει οκτώ ασκήσεις πολύ υψηλής έντασης. Ξεκουραστείτε για να πιειτε λίγο νερό και να ανακτήσετε την ενέργεια σας, και στη συνέχεια επαναλάβετε. Συμπληρώστε 2 έως 5 κύκλους, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και σιγουρευτείτε ότι έχετε εξαντλήσει πλήρως τα ενεργειακά σας αποθέματα. Θα πρέπει να προπονείστε με αυτό το πρωτόκολλο από 3 έως 5 φορές την εβδομάδα, αν και με 4 προπονήσεις είστε μια χαρά!

  Κέρδος σε μυς, χάσιμο λίπους
  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητές που χρησιμοποίησαν αυτή τη σύντομη μέθοδο προπόνησης υψηλής έντασης είχαν πολύ μεγαλύτερα κέρδη στο σύνολο της μυϊκής τους μάζας από εκείνους που επιλέγουν τεχνικές χαμηλότερης έντασης. Η ένταση επίσης βοηθά και στο γρηγορότερο χάσιμο λίπους, καθώς αυξάνεται η αερόβια αντοχή με τα σύντομα διαλείμματα και τις γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων. Αυτό το μοναδικό μίγμα έντασης και ταχύτητας δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα και εξηγεί γιατί η μέθοδος αυτή αυξάνεται σε δημοτικότητα με το χρόνο.

  Γίνεστε καλύτεροι στο άθλημά σας
  Αν λαμβάνετε μέρος σε οποιοδήποτε άθλημα που απαιτεί εκρηκτική δύναμη και άμεση δράση, τότε η Tabata μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς. Αν φυσικά, το πρόγραμμα προπόνησης που έχετε είναι ήδη σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, με την Tabata δεν θα δείτε τίποτα θεαματικό, αν ωστόσο, η προπόνησή σας είναι χαλαρή και δεν σας δίνει τα αποτελέσματα που θέλετε, τότε η Tabata μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

  Αυξήστε τον μεταβολισμό σας
  Οι αερόβιες προπονήσεις χρειάζονται πάνω από 20 λεπτά για να αυξήσουν το βασικό μεταβολικό ρυθμό σας. Το ίδιο ισχύει (αν και λίγο συντομότερα) με τα βάρη. Η Tabata ουσιαστικά συνδυάζει και τα δύο, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι… επιπτώσεις μπορεί να έχει στην καύση λίπους, η οποία μπορεί να γίνει εμφανής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

  Βελτίωση της υγείας
  Αν ζητάτε μεγαλύτερη ροή του αίματος και καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου, αν θέλετε να είστε γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια όλη μέρα δοκιμάστε την Tabata. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια βόλτα στο πάρκο, αλλά ποιος σας είπε ότι τα καλά αποτελέσματα έρχονται με μικρό κόστος;

  http://www.ensomati.gr/

   

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης