στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • Μύθοι και Αλήθειες για ένα ΤΕΛΕΙΟ σώμα!

  Μύθοι και Αλήθειες για ένα ΤΕΛΕΙΟ σώμα!

  Όσο πιο γρήγορα και έντονα γυμνάζομαι, τόσο πιο πολύ αδυνατίζω;
  ΜΥΘΟΣ! Αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική καύση θερμίδων και ναι, στις μεγάλες εντάσεις δαπανάς περισσότερη ενέργεια. Όμως ειδικά αν είσαι αρχάριος, καλό είναι να γυμνάζεσαι σε μέτριες εντάσεις (55-75% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας), για αρκετό χρονικό διάστημα (πάνω από 20 λεπτά). Oι υψηλές εντάσεις κουράζουν εύκολα τον οργανισμό και καταπονούν το σώμα μυοσκελετικά.
  Όσο περισσότερα ρούχα φοράω, τόσο πιο πολύ θα ιδρώνω και θα αδυνατίσω;
  ΜΥΘΟΣ! Καλό είναι η ενδυμασία να είναι λιτή κι ελαφριά, ώστε να αφήνεις το σώμα σου να αποβάλλει τη θερμότητα και να αναπνέει. Οι ειδικές φόρμες αδυνατίσματος είναι πολλές φορές επικίνδυνες και το μόνο που χάνεις είναι υγρά.
  Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, είναι πιο εύκολο να γίνει η άσκηση συνήθεια;
  ΑΛΗΘΕΙΑ! Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι επιλέγουν το γυμναστήριο για την άσκηση τους, είναι πιο πιθανό για γίνει τρόπος ζωής. Στο γυμναστήριο υπάρχει στήριξη, δημιουργούνται νέες φιλίες και εφόσον κάποιος ενταχθεί σε ένα ωραίο περιβάλλον, δεν θα τα παρατήσει. Ειδικά τα ομαδικά προγράμματα ενισχύουν την κοινωνικότητα μας.
  Για να ρίξω την κοιλιά, θα πρέπει να κάνω δεκάδες κοιλιακούς κάθε μέρα;
  ΜΥΘΟΣ! Για να καεί το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με καλή διατροφή.
  Για να χάσω βάρος πρέπει να κάνω αερόβια και αναερόβια άσκηση;
  ΑΛΗΘΕΙΑ! Μπορεί η αερόβια να καίει περισσότερες θερμίδες όμως η μυϊκή ενδυνάμωση θα μας βοηθήσει να καις θερμίδες ακόμα και όταν δεν γυμναζεσαι. Ωστόσο, το γραμμωμένο σώμα δείχνει πιο λείο, όμορφο κι αδύνατο.
  Για να αδυνατίσω, να τρώω μία φορά την ημέρα;
  ΜΥΘΟΣ! Mε αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχεις είναι να μειώσεις το μεταβολισμό σου. Χώρισε τα γεύματα σε 3-5 μικρότερα σε ποσότητα.

   

  http://myoxygen.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης