στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • 10Ιούλ
  0 Σχόλια
  Οι δικαιολογίες που δεν σε αφήνουν να κάνεις άσκηση και σωστή διατροφή!

  Οι δικαιολογίες που δεν σε αφήνουν να κάνεις άσκηση και σωστή διατροφή!

  Γιατί τα «έχω πολύ δουλεία», «οι υποχρεώσεις τρέχουν» και άλλα τέτοια δεν πιάνουν…

   

  Ορίστε οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες:

  Δεν μπορώ να αποχωριστώ τα αγαπημένα μου γλυκά

  Μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό χωρίς να το παρακάνετε. Μην ξεχνάτε πως τα περισσότερα επεξεργασμένα γλυκά τρόφιμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Πρόκειται για μία γλυκαντική ουσία που μεταβολίζεται με τρόπο διαφορετικό από τις άλλες μορφές ζάχαρης. Παράλληλα, μπορεί κανείς να ‘εθιστεί’ στην έντονη γλυκιά του γεύση.

  Δοκιμάστε να αναμείξετε νιφάδες μαύρης σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Θα ικανοποιήσετε στο έπακρον την ανάγκη σας για γλυκιά γεύση.

  Δεν έχω χρόνο για άσκηση

  Ασκηθείτε για μικρά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως η διαλειμματική άσκηση εντός της ημέρας (τέσσερα 10λεπτα έναντι 40 λεπτών συνεχόμενης άσκησης) είναι εξίσου αποτελεσματική με τη συνεχόμενη.

  Η γυμναστική δεν είναι διασκεδαστική

  Βρείτε έναν τρόπο εκγύμνασης που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά σας. Σε μελέτη του πανεπιστημίου της Florida των Ηνωμένων Πολιτειών φάνηκε πως εάν ‘ταιριάξετε’ την προσωπικότητά σας με το είδος της άσκησης που θα επιλέξετε, έχετε περισσότερες πιθανότητες αυτή να σας ευχαριστεί και έτσι να συνεχίσετε να την κάνετε.

  Είναι αργά να ξεκινήσω κάτι νέο

  Αποδεχθείτε τις όποιες δυσκολίες, η αλλαγή είναι δύσκολη, αλλά όχι περισσότερο από τη συνεχόμενη αίσθηση ανικανοποίητου για την υγεία και την εικόνα σας.

  http://www.sportylife.gr/

   

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης