στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • Προβλήματα στη μέση και άσκηση

  Προβλήματα στη μέση και άσκηση

  Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη μέση τους. Το πιο συχνό είναι η οσφυαλγία. Η οσφυαλγία προκαλείτε από πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μία από αυτές βέβαια, είναι η φυσιολογική φθορά που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων. Η πρόληψη είναι κάτι πολύ καλό. Έτσι, χρειάζεται να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε τη μέση μας δυνατή και υγιή.

  Κρατηθείτε σε σωστή φόρμα

  Υπάρχουν αρκετές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώνουν τα προβλήματα οσφυαλγίας. Μία από αυτές είναι η αδύναμη μέση, δηλαδή η αδυναμία των μυών (ραχιαίοι και κοιλιακοί) να συγκρατήσουν τους σπόνδυλους στη σωστή θέση. Συνεπώς, η ενίσχυση των μυών αυτών είναι το ισχυρότερο όπλο για την αντιμετώπισή της.

  Εκτελώντας σωστές ασκήσεις

  Μυϊκή ενδυνάμωση

  Κάθε άσκηση που γυμνάζει όλους τους μύες της σπονδυλικής στήλης και ιδιαίτερα της μέσης, με τη βοήθεια οργάνων ή μη, είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε.

  Ασκήσεις για κοιλιακούς, ραχιαίους, γλουτούς, και πλάτη, βοηθούν πολύ στη σωστή στάση του σώματος.

  Αεροβικές ασκήσεις

  Οι ασκήσεις όπως το περπάτημα, η ποδηλασία (με στατικό ή κανονικό ποδήλατο) και το κολύμπι είναι ασκήσεις χαμηλού κινδύνου και υψηλής ωφέλειας για τη μέση και την πλάτη και θεωρούνται ασφαλής. Βέβαια πρέπει πάντα να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλούς άσκησης και να φροντίζουμε για τη σωστή στάση του σώματος κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

  Οι δραστηριότητες και τα σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, οι πολεμικές τέχνες, η άρση βαρών, η κωπηλασία, το τρέξιμο, ο (αερόβιος) χορός, το μπαλέτο ανήκουν στις ασκήσεις σχετικά υψηλού κινδύνου για την οσφυϊκή χώρα, εξαιτίας του μεγάλου εύρους κινήσεων και τις εντονότερης άσκησης που απαιτείται για την εκτέλεση τους.

  Υπάρχουν και κάποιες δραστηριότητες και σπορ που απαιτούν την αφύσικη κίνηση των μελών του σώματος μας και μπορούν να προκαλέσουν πόνο στη μέση. Τέτοια σπορ είναι το γκολφ, το μπόουλινγκ, η ιππασία, η ιστιοπλοΐα καθώς και άλλα.
  Ευλυγισία: Τα άτομα που έχουν ευλύγιστη μέση, εξαιτίας των καλά τεντωμένων μυών σπάνια εμφανίζουν προβλήματα σε αυτή και είναι λιγότερο επιρρεπή σε τραυματισμούς.

  Οι ασκήσεις “Stretching” – οι διατατικές ασκήσεις, η yoga, το pilates, pilates Reformer ,   βοηθούν στην απόκτηση ευλυγισίας.

  Τέλος, μην ξεχνάτε:

  • Να γυμνάζεστε τακτικά, προοδευτικά και όχι απότομα.
  • Αν χρειαστεί, φορέστε ειδικά ορθωτικά πέλματα για τα πόδια σας.
  • Όλες οι ασκήσεις θα πρέπει πάντοτε να γίνονται υπό την καθοδήγηση ειδικού!

  http://myoxygen.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης