στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • Τα οφέλη του SPINNING

  Τα οφέλη του SPINNING

  Το spinning ολοένα κερδίζει έδαφος στο χώρο της άθλησης, με τους αθλούμενους που το κάνουν να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα που βλέπουν στο κορμί τους αλλά και στην διάθεσή τους.

  Το νέο αυτό είδος γυμναστικής, πέρα από διασκεδαστικό είναι και άκρως αποτελεσματικό, με τα οφέλη του να μην μπορούν να μην εντυπωσιάσουν τους λάτρεις της άθλησης.

  Ποια είναι όμως αυτά;

  Είναι ο τέλειος τρόπος για να κάψετε λίπος

  Ναι, το spinning  είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να κάψετε λίπος από την κοιλιά, ενώ παράλληλα γυμνάζει χέρια και πόδια βοηθώντας στην γράμμωση του σώματος. Όσον αφορά στις θερμίδες, βοηθά στην απώλεια 500 ως 700 θερμίδων στην κάθε συνεδρία.  Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποιον λόγο είναι η αγαπημένη γυμναστική των μοντέλων.

  Γυμνάζει τους κοιλιακούς

  Όπως είπαμε παραπάνω, η συγκεκριμένη άσκηση μειώνει το κοιλιακό λίπος. Το μυστικό για να δουλέψει καλά είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να διατηρείτε τους μύες της κοιλιάς σφιγμένους όσο κάνετε πηδάλιο. Και… καλώς ήρθες επίπεδη κοιλιά!

  Κάνει  καλό στο καρδιαγγειακό

  Πολλές ασκήσεις κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό  σύστημα και δυναμώνουν την καρδιά, ωστόσο το spinning το κάνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η καρδιά δουλεύει πολύ κατά την γυμναστική, δυναμώνει και μειώνονται πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις στο μέλλον. [ngallery id=876626 title=»Spinning: Τα 5 + 1 οφέλη της γυμναστικής που προτιμούν τα μοντέλα»]

  Συνδυάζει την αεροβική και την αναερόβια γυμναστική

  Γνωρίζατε πως οι συνεδρίες spinning συνδυάζουν δύο τύπους γυμναστικής;  Την αερόβια και την αναερόβια;  Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις αλλαγές του ρυθμού που γίνονται κατά την διάρκεια της προπόνησης που είναι ευεργετικός για την καρδιά μας.

  Βοηθάει την στάση του σώματος

  Με την πειθαρχία που απαιτεί το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής γυμνάζονται οι μύες των ποδιών και αποκτούμε την πολυπόθητη γράμμωση. Παράλληλα, δυναμώνει και η πλάτη και βελτιώνεται η στάση του σώματος.

  Βοηθάει μείωση του άγχους

  Κατά την διάρκεια της προπόνησης, χάρη στη δυνατή μουσική  και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε, το μυαλό μας μένει απασχολημένο και ξεχνάμε τις καθημερινές μας έγνοιες. Επιπλέον, μετά από την κουραστική προπόνηση κοιμόμαστε καλύτερα κατά την διάρκεια της νύχτας για να ξεκουραστούμε. Τέλος, με το spinning απελευθερώνονται ενδορφίνες γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας.

  Κλείσε και εσύ θέση σε κάποιο από τα τμήματα SPINNING στο Athletico Fitness Club

  στο τηλέφωνο 2431028284

  και δες τα προαναφερόμενα οφέλη του στην πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης