στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • 10 λόγοι για να τρώμε περισσότερο ελαιόλαδο

  10 λόγοι για να τρώμε περισσότερο ελαιόλαδο

  Η ανακάλυψη αυτού του άρθρου με χαροποίησε ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί επιβεβαιώνει την υπεροχή της μεσογειακής διατροφής, κάτι που ήδη γνωρίζουμε και εκτιμούμε, αλλά μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν μας το υπενθυμίζουνε. Το ελαιόλαδο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι δυσεύρετο και πανάκριβο, εμείς όμως, έχουμε σε αφθονία άριστης ποιότητας ελαιόλαδο, κάτι το οποίο ισχύει ασφαλώς και για πολλά   άλλα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Το αυθεντικό άρθρο προτρέπει τους καταναλωτές να βάλουν το ελαιόλαδο στη ζωή τους, κάτι το οποίο ισχύει ούτος ή άλλως για εμάς. Ας μάθουμε λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

  1. Το ελαιόλαδο, και ιδιαίτερα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έχει ιδιαίτερα ευχάριστη και απολαυστική γεύση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν συνεχώς τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του.
  1. Έχει προκύψει από την επιστημονική έρευνα ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που υπάρχουν στο ελαιόλαδο, ιδιαίτερα όταν αντικαθιστούν τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, βοηθούν στην μείωση του βάρους. Η κατανάλωση ελαιολάδου φαίνεται ότι βοηθάει στην αποδόμηση του λίπους μέσα από τα ίδια τα λιποκύτταρα του οργανισμού, βοηθάει στην απαλλαγή του κοιλιακού λίπους (που είναι και το πιο επικίνδυνο) αλλά και στη ρύθμιση της ινσουλίνης.
  1. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθάει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, του διαβήτη, κάποιων τύπων καρκίνου, ενώ τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι βοηθάει στην μακροζωία.
  1. Μελέτες έχουν δείξει ότι δίαιτες πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (το λίπος που περιέχει το ελαιόλαδο) μπορούν να αποτρέψουν την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη γήρανση και στην πρόληψη ασθενειών όπως η νόσος Alzheimer.
  1. Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνες Α, D, E και K, που βοηθούν στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση των κυττάρων που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση (για τον ίδιο λόγο το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες ομορφιάς, όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά για τα μαλλιά, τα νύχια και όλο το σώμα).
  1. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελαιολάδου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βελτιώσει τα ψυχοκινητικά αντανακλαστικά του βρέφους και να του δώσει αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.
  1. Το ελαιόλαδο μπορεί να δράσει ως φυσικό παυσίπονο, ενώ περιέχει ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
  1. Το ελαιόλαδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την αναπνοή ευκολότερη. Η αύξηση της ροής του αίματος σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις βοηθούν στην μείωση των συμπτωμάτων πολλών ασθενειών, πχ στο άσθμα.
  1. Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και χλωροφύλλη. Τα αντιοξειδωτικά είναι το κλειδί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του σώματος.
  1. Τέλος, το ελαιόλαδο περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα, τα πλεονεκτήματα των οποίων είναι αδιαμφισβήτητα.Εδώ ο συγγραφέας επισημαίνει ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την κυκλοφορία και αυξάνουν τη ροή του αίματος, έτσι, βοηθούν στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

  Βάλτε στην διατροφή σας το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.

  Ψωνίστε ΜΟΝΟ ελαιόλαδο που είστε σίγουροι για την ποιότητά του και όχι βάση τιμής.

  Η ποιότητα στην διατροφή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα όλων μας επειδή αφορά την υγεία μας.

   

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης