στόχος η ομορφιά... κέρδος η υγεία!
 • 03Ιούν
  0 Σχόλια
  6 Συμβουλές για επιτυχημένο αδυνάτισμα

  6 Συμβουλές για επιτυχημένο αδυνάτισμα

  Tο αδυνάτισμα και η διατήρηση ενός σταθερού βάρους είναι οι δύο πλευρές ενός νομίσματος, στην πραγματικότητα οι συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά είναι και αυτές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

   

  Το αδυνάτισμα δε θεωρείται επιτυχημένο άλλωστε αν δε διατηρηθεί μετά το αποτέλεσμα.

   

  Αν ρωτήσετε ανθρώπους που έχουν χάσει αποτελεσματικά βάρος πώς το έκαναν, συχνά θα σας πουν ότι το να χάσουν τα κιλά ήταν το εύκολο κομμάτι, αλλά η διατήρησή του είναι δυσκολότερη. Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στην απώλεια βάρους που βλέπουμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα, τι λέει η ζυγαριά ή αν μπήκαμε στο αγαπημένο παλιό μας τζιν παντελόνι, από ότι στην υιοθέτηση νέων συνηθειών.

   

  Μόλις όμως φτάνουμε το στόχο μας, οι παλιές μας συνήθειες επανέρχονται και δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν κρατά πολύ.

   

  Κάποιοι λοιπόν χάνουν πιο επιτυχημένα κιλά από άλλους. Πολλοί άνθρωποι θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους ή προσπαθούν να χάσουν κιλά πολύ γρήγορα, και αυτό μπορεί να υπονομεύσει τις διαιτητικές τους προσπάθειες. Οι δραστικές αλλαγές, ακόμα και αν σας βοηθούν γρήγορα να χάσετε κιλά, είναι δύσκολο να διατηρηθούν και τελικά το άτομο πείθεται ότι τελικά δεν μπορεί να τα καταφέρει.

   

  Αντίθετα βοηθά να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να αλλάξουμε παλιές συνήθειες με καινούριες και να επικεντρωθούμε σε κάτι άλλο από το τελικό αποτέλεσμα, με άλλα λόγια, να προσέχουμε περισσότερο τη διαδρομή παρά τον προορισμό μας.

   

  Καθώς οι νέες μας συνήθειες σταθεροποιούνται το βάρος θα μειωθεί και θα διατηρηθεί από μόνο του.

   

  Έχουμε πολλά στοιχεία από έρευνες ατόμων που επιτυχημένα έχασαν και διατήρησαν το βάρος τους. Όλοι λένε ότι η καλύτερη στρατηγική απώλειας βάρους περιλαμβάνει την υιοθέτηση νέων συνηθειών, παρά την πρακτική δραστικών και μη ρεαλιστικών στόχων ή δύσκολων προγραμμάτων γυμναστικής.

   

  Εδώ σας παραθέτω τις 6 καλύτερες συμβουλές από τους πιο επιτυχημένους «χαμένους»!

   

  1. Μαθαίνουν τον εαυτό τους πολύ καλά

  Κλειδί για την επιτυχία είναι να ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις κρίσης, όπως το φαγητό όταν έχουμε άγχος ή η συνήθεια του να καθαρίζουμε το πιάτο μας από συνήθεια παρά για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Οι άνθρωποι που επιτυχημένα έχουν χάσει βάρος είναι ευέλικτοι και προσχεδιάζουν – ξέρουν ποιες καταστάσεις μπορεί να τους δυσκολέψουν και έχουν ήδη προετοιμαστεί για να τις αντιμετωπίσουν.

   

  2. Γυμνάζονται πολύ

  Κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος που γυμνάζεται τακτικά χάνει περίπου 2000 θερμίδες με την άσκηση την εβδομάδα. Αυτό είναι πολύ, και συμβαίνει με 60-90 λεπτά μέτριας προς δυνατής γυμναστικής καθημερινά.

   

  3. Θέτουν στόχους και ελέγχουν τον εαυτό τους με καταγραφή

  Το να θέτουμε στόχους, αφού μετρήσουμε και δούμε πόσα λεπτά μπορούμε να περπατήσουμε, ή πόσες κάμψεις μπορούμε να κάνουμε, είναι καλό γιατί μας βοηθάει να ελέγχουμε τον εαυτό μας αν πραγματικά μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν στην απώλεια του βάρους τους, σημειώνουν πόση γυμναστική κάνουν, τι τρώνε και χρησιμοποιούν αυτές τις καταγραφές για να προετοιμάσουν την επόμενη εβδομάδα τους. Αυτές οι στρατηγικές αυτοελέγχου είναι σημαντικές και βοηθούν να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες, που όπως είπαμε είναι το ζητούμενο.

   

  4. Τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα γεύματα

  Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν το βάρος τους γιατί τρώνε ακατάστατα. Η επιτυχημένη απώλεια βάρους συνάδει με τα συχνά γεύματα και τα σνακ μόνο όταν πεινάμε. Η παράλειψη γευμάτων συνήθως φέρνει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς είναι πιο πιθανό το επόμενο γεύμα να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ ανθυγιεινό καθώς πεινάμε πια πολύ για να το ελέγξουμε!

   

  5. Τρώνε τροφές με χαμηλά λιπαρά, αλλά μεγάλη θρεπτική αξία

  Δεν είναι έκπληξη, όμως πρέπει να τονίσουμε ότι μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης είναι αυτή που θα κρατήσει κάποιον χορτάτο και ικανοποιημένο. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής είναι τροφές που μας χορταίνουν αλλά έχουν λίγες θερμίδες σχετικά. Η πρόσθετη πρωτεΐνη είναι κλειδί για την επιτυχία σας, καθώς η πρωτεΐνη βοηθά να χορτάσετε πιο πολύ και να ελέγχετε την πείνα σας μεταξύ των γευμάτων.

   

  6. Άλλαξαν τη διάθεσή τους και τον τρόπο σκέψης τους

  Πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει με επιτυχία κιλά, άλλαξαν τον τρόπο σκέψης τους σχετικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα. Κάποιοι πίστευαν ότι έφταιγαν τα γονίδιά τους για το βάρος τους, ή ότι δεν μπορούσαν να χάσουν βάρος γιατί δεν τα είχαν καταφέρει ποτέ πριν. Τελικά, καταλάβαιναν ότι το αδυνάτισμα και η διατήρηση του βάρους εξαρτώνται από μία σειρά βημάτων που θα υιοθετήσουμε μία ζωή για μία καλύτερη ζωή και ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

   

  Πηγή: http://www.galsnguys.gr/

   

Αφήστε μια απάντηση

Ακύρωση απάντησης